Scurtă prezentare

Liceul Tehnologic Agricol Smeeni

Liceul Tehnologic Agricol Comuna Smeeni este situat în regiunea de dezvoltare S-E, judeţul Buzău. Liceul Tehnologic Agricol Comuna Smeeni este amplasat în zona de centru a comunei, la distanţă de 300 de metri de Şcoala Gimnazială Comuna Smeeni, de 7 km distanţă faţă de şcolile din Brădeanu, Albeşti şi Maxenu, la o distanţă de 10 km faţă de şcolile din Smârdan, Udaţi şi Gherăseni şi la distanţă de 19 km de Buzău, 20 de km de oraşul Pogoanele şi 25 de km de Padina. Şcoala a valorificat tradiţiile învăţământului agricol şi tehnic din această zonă şi a oferit şi oferă în continuare instruire în domeniile agricultură (technician veterinar) și mecanică (mecanic agricol, mecanic auto). Pe lângă învîțământ liceal și profesional, unitatea mai are în subordine două structuri: Școala Gimnazială Udați (cu niveluri de preșcolar, primar , gimnazial ) și Grădinița cu Program Normal Udați- Lucieni (cu nivel preșcolar).

img

Liceul Tehnologic Agricol Comuna Smeeni este amplasat în zona de centru a comunei, la distanţă de 300 de metri de Şcoala Gimnazială Comuna Smeeni, de 7 km distanţă faţă de şcolile din Brădeanu, Albeşti şi Maxenu, la o distanţă de 10 km faţă de şcolile din Smârdan,  Udaţi şi Gherăseni şi la distanţă de 19 km de Buzău, 20 de km de oraşul Pogoanele şi 25 de km de Padina.

Şcoala a valorificat tradiţiile învăţământului agricol şi tehnic din această zonă şi a oferit şi oferă în continuare instruire în domeniile agricultură (technician veterinar) și mecanică (mecanic agricol, mecanic auto).

Pe lângă învîțământ liceal și profesional, unitatea mai are în subordine două structuri: Școala Gimnazială Udați (cu niveluri de preșcolar, primar , gimnazial ) și Grădinița cu Program Normal Udați- Lucieni (cu nivel preșcolar).

Liceul TehnologicAgricol Comuna Smeeni, în ierarhia valorilor instituţionale din învăţământul preuniversitar buzoian, ocupă unul din locurile de mijloc, bucurându-se de sprijinul şi încrederea ce există în spaţiul plin de nobleţe al oamenilor şcolii, de mândria şi recunoştinţa celor care au absolvit aici, de aprecierea întregii societăţi civile, a generaţiilor de elevi care au învăţat şi învaţă rosturile cunoaşterii şi ale vieţii în învățământul  românesc contemporan.

Credem în valorile profesionale formate şi afirmate de-a lungul timpului în această unitate școlară, în capacitatea şi competenţele corpului profesoral de aici, de a obţine performanţele în pregătirea elevilor. O  bucurie care ne încearcă de multe ori este atunci când avem prilejul să-i auzim pe părinţii elevilor vorbind frumos despre instituţia şcolară unde copiii lor învaţă multe lucruri interesante de la profesori bine intenţionaţi şi dăruiţi meseriei de dascăl.

1963
Înființare

Se înfiinţează, la Smeeni, Şcoala Profesională de mecanici agricoli

1973
Comasare

Se comasează în 1973 cu şcoala similară de la Ojasca. Şcoala a aparţinut, la început, Ministerului Agriculturii, sub denumirea Şcoala Profesională Smeeni, denumire care a suferit modificări de-a lungul vremii, determinând o nouă structură a populaţiei şcolare prin înfiinţarea claselor de liceu şi maiştri.

1975
Treapta I

Se realizează şi treapta I de liceu cu specializările: agricultor şi mecanic agricol,  zootehnist şi tehnician veterinar, ulterior tehnician în transporturi şi tehnician ecolog, (cursuri serale, comasate şi de zi, pentru şcoală profesională, şcoală de maiştri şi liceu), devenind apoi „Grup Şcolar Agricol”

2010
Comasare

Din anul 2010, a avut loc comasarea cu Şcoala generală cu clasele I - VIII din Udaţi. Şcoală profesională de mecanici agricoli, şcoală de maiştri agricoli, liceu agricol, iar astăzi Liceul Tehnologic Agricol Comuna Smeeni, frecventat de populaţia şcolară din zonă și din localități mai îndepărtate, instituția noastră oferă un învățământ de calitate, centrat pe elevi, cu personal care este preocupat  în mod continuu de educația elevilor noștri.

Partenerii noștri

img
img
img
img
img
img

Liceul Agricol Tehnologic Smeeni

Vom fi totdeauna alături de tine!

500

elevi

5

ateliere și laboratoare

39

profesori

5000

absolvenți

X